Скумбрію (чи карпа, амура) добре натерти сіллю, білим перцем, можна приправою до риби та скропити лимонним соком, дати так трохи постояти.
Скумбрію (чи карпа, амура) добре натерти сіллю, білим перцем, можна приправою до риби та скропити лимонним соком, дати так трохи постояти.
Інгредієнти: 2 шт. скумбрії, 2 ст. л. сметани,1 яйце, 2 ст. л. олії, сіль, перець - за смаком.
Інгредієнти: 2 стейки лосося вагою по 150-200 г, 3 ст. ложки вершкового масла, цедра одного невеликого лимону, 2-3 ст. ложки сухого червоного портвейну, 100 мл нежирних вершків, невелика цибулина, морська сіль і кайенский перець - за смаком.
1 кг форелі посолити, поперчити, полити лимонним соком і залишити на 2-3 години. 0,5 кг картоплі почистити і порізати дрібною соломкою. 2 середніх цибулини почистити, порізати перами і перемішати з картоплею. Все посолити і виложити на змащене жиром деко.
Риба і смажена картопля (або чіпси) (Fish & Chips) - улюблена страва англійців з часів королеви Вікторії. Традиційно для приготування цієї страви використовується тріска (але підійдуть і інші сорти риби з білим м'ясом: пікша, мерлан, сайда, камбала, а в Новій Зеландії використовується акула)
Необхідні продукти: cкумбрія - 4 шт. морква - 3 шт. цибуля ріпчаста - 2 шт. лимон - 1 шт. зелень петрушки і кропу - по 1 пучку, сіль, перець чорний мелений; орегано - 2-3 ч. л.; масло рослинне - 2 ст. л.
Візьміть: 300 г. спагетті, 300 г. креветок, 200 г. очищених кальмарів або каракатиць, 300 г. мідій або інших черепашок, 50 мл оливкової олії, 2 зубчики часнику, 100 мл білого вина, 2 міцних стиглих помідора, сіль за смаком.
Вам знадобляться: 250 г. м'яса восьминога ,половинку зеленого і половинку червоного болгарського перцю, 1 великий помідор, половину цибулини, 12 чорних оливок, 2 ст.л. винного оцту, 6 ст.л. оливкового масла, зелень петрушки, сіль і перець.