Інгредієнти: 2 шт. скумбрії, 2 ст. л. сметани,1 яйце, 2 ст. л. олії, сіль, перець – за смаком.
Рибу промити, зробити розріз по черевцю. Видалити кістки і хребет, акуратно зрізаючи ножем м’якоть.
Зняти тонку шкірку, яка покриває рибу і акуратно зрізати спинні плавники, таким чином, щоб плавці залишилися з’єднані між собою. Ще раз добре промити, посолити і поперчити з обох сторін. Змастити сметаною і залишити хвилин на 20.
Яйце збити і розподілити по поверхні філе.
Перед смаженням струсити надлишки яйця. Обжарити шніцель на добре розігрітій сковороді на олії з обох сторін. Викласти на порційні тарілки. Подавати з картоплею або рисом.