Тушкована скумбрія на овочевій подушці

Необхідні продукти: cкумбрія – 4 шт. морква – 3 шт. цибуля ріпчаста – 2 шт. лимон – 1 шт. зелень петрушки і кропу – по 1 пучку, сіль, перець чорний мелений; орегано – 2-3 ч. л.; масло рослинне – 2 ст. л.

Для запікання скумбрії за цим рецептом краще брати дрібну рибу.

У скумбрії видалити голову і нутрощі, відрізати хвости, потім промити рибу, обсушити серветкою і відокремити філе від кісток. Посолити, поперчити, посипати орегано. Очистити моркву і цибулю, моркву нарізати кружальцями, а цибулю невеликими шматочками. Обсмажити овочі на рослинному маслі до м’якості, не доводячи до золотистого кольору. Подрібнити зелень петрушки і кропу і нарізати кільцями лимон. На дно ємності для запікання викласти моркву і цибулю, потім рибу, зверху лимон, а потім усе щедро присипати рубаною зеленню. Накрити ємність кришкою і поставити в духовку на 25-30 хв. при середньому жарі.

Скумбрія, приготовлена ​​таким чином, довго зберігає свої смакові якості. При цьому рибу можна вживати як гарячою, так і холодною. Щоб прискорити процес приготування риби, попередньо збризніть її соком лимона.


Коментувати

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Рибопереробний завод ТОВ "Ревега"

Call Now Button