Візьміть: 300 г. спагетті, 300 г. креветок, 200 г. очищених кальмарів або каракатиць, 300 г. мідій або інших черепашок, 50 мл оливкової олії, 2 зубчики часнику, 100 мл білого вина, 2 міцних стиглих помідора, сіль за смаком.
Відваріть спагетті. Очистіть креветки, мідії промийте, поріжте кальмари кільцями. Зробіть на помідорах хрестоподібний надріз і залийте окропом на 5 хвилин, злийте воду і очистіть помідори від шкірки. Наріжте помідори кубиками.
Розігрійте масло і підсмажте на ньому роздавлений часник. Викладіть туди ж креветки і обсмажуйте їх 3-4 хвилини, потім покладіть кільця кальмара або каракатиці, перемішайте. Покладіть в сковороду мідії, влийте вино і накрийте кришкою.
Через 2-3 хвилини додайте нарізані помідори і тушкуйте ще 3-4 хвилини. Посоліть за смаком. Додайте до морепродуктів готові спагетті, перемішайте, вимкніть вогонь і залиште на кілька хвилин під закритою кришкою.
Полегшений варіант: можна використовувати набір готових морепродуктів в заморожуванні. Заморожені морепродукти викладаємо в сковороду всі разом, обсмажуємо 4-5 хвилин на сильному вогні, потім додаємо вино, і вогонь зменшуємо до мінімуму . Далі все, як у першому варіанті.