Інгредієнти: 2 стейки лосося вагою по 150-200 г, 3 ст. ложки вершкового масла, цедра одного невеликого лимону, 2-3 ст. ложки сухого червоного портвейну, 100 мл нежирних вершків, невелика цибулина, морська сіль і кайенский перець – за смаком.
Спосіб приготування:
Включаємо духовку на 240 ° і швидко готуємо усі інгредієнти. З вимитого і обсушеного лимону натираємо цедру, вичавлюємо сік. Дрібно шаткуємо невелику цибулину. Розпускаємо в сковороді 2 ст. ложки вершкового масла і на невеликому вогні пасеруємо цибулю хвилин 7-10, доки вона не стане прозорою. Виливаємо в сковороду половину лимонного соку, портвей , вершки, солимо за смаком, помішуючи, даємо закипіти, тримаємо на невеликому вогні, поки соус не зменшиться в обсязі, втративши зайву рідину, і знімаємо з вогню.
Виливаємо в посудину, додаємо вершкове масло і збиваємо вінчиком. Соус готовий. Стейки лосося викладаємо кожен на лист пергаменту або фольги (фольгу змастити олією).