Запечені стейки лосося з соусом «аля Бердичів»

Інгредієнти: 2 стейки лосося вагою по 150-200 г, 3 ст. ложки вершкового масла, цедра одного невеликого лимону, 2-3 ст. ложки сухого червоного портвейну, 100 мл нежирних вершків, невелика цибулина, морська сіль і кайенский перець – за смаком.

Спосіб приготування:

Включаємо духовку на 240 ° і швидко готуємо усі інгредієнти. З вимитого і обсушеного лимону натираємо цедру, вичавлюємо сік. Дрібно шаткуємо невелику цибулину. Розпускаємо в сковороді 2 ст. ложки вершкового масла і на невеликому вогні пасеруємо цибулю хвилин 7-10, доки вона не стане прозорою. Виливаємо в сковороду половину лимонного соку, портвей , вершки, солимо за смаком, помішуючи, даємо закипіти, тримаємо на невеликому вогні, поки соус не зменшиться в обсязі, втративши зайву рідину, і знімаємо з вогню.

Виливаємо в посудину, додаємо вершкове масло і збиваємо вінчиком. Соус готовий. Стейки лосося викладаємо кожен на лист пергаменту або фольги (фольгу змастити олією).


Коментувати

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Рибопереробний завод ТОВ "Ревега"

Call Now Button